Bérgyilkost fogadott a spanyol röplabdaklub elnöke, mert üzleti konfliktusba keveredett az egyik játékosával

bűnügy
2016 október 03., 19:18
comments 74

Egy hollandiai olimpikon női röplabdázót és Európa-bajnokot, Ingrid Vissert és élettársát, Lodewijk Severeint 2013-ban meggyilkolták és feldarabolták. Valentin Ion román állampolgár beismerte a gyilkosságot, 1200 eurót kapott, hogy elintézze a párt.

Visser 2009 és 2011 között játszott a Murcia nevű spanyol klubban, ami 2011-ben csődbe ment. Juan Cuenca és a röplabdázónő barátja, Severein üzlettársakként, együtt próbálták megmenteni a csapatot. Ennek során konfliktusba keveredtek, a Murcia 240 euróval tartozott Vissernek.

photo_camera Juan Cuenca / AFP PHOTO / Manuel Lorenzo

Visser és Severein 60 ezer eurót követeltek a Cuencán, de a beszélgetés során elkezdtek verekedni, üvegtárgyakkal ütötték egymást. Valószínűleg ezután döntött úgy a klubtulajdons, hogy bérgyilkost fogad és eltünteti láb alól a párt.

A röplabdás és élettársa holttestét 2013 májuában találták meg egy ligetben elásva, szemeteszsákokban. A párt a gyilkosság előtt elrabolták és megkínozták. A gyilkosságot beismerő Valentin Ion azt mondta,

„Nem akartam meggyilkolni őket, így alakult”

Bár mindannyian azt állítják, gyilkosságról nem volt szó, az ügyész a szerint bizonyíték van rá, hogy előre kitervelt kettős gyilkosságról van szó, és hogy a 1200 eurón kívül Ion még 10-15 ezer eurót kapott volna a gyilkosságért.

photo_camera Valentin Ion / AFP PHOTO / Manuel Lorenzo

A spanyol nyomozók letartóztatták Juan Cuencát, Valentin Iont és egy másik román állampolgárt, Constantin Stant is. Mindannyian ötvenéves börtönbüntetésre számíthatnak. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.