Az összes állítás hazugság, ha le meri írni, azonnal szitává pereljük

POLITIKA
2016 október 04., 11:20
comments 300

„A gépet maga a népbiztos vezette. Alacsonyan szállt, alig húsz méter magasságban, úgyhogy arcát is látni lehetett. Sápadt volt, borotválatlan, mint rendesen. Vigyorgott az alant álló polgárokra s vásott kajánsággal, csúfondárosan még búcsút is intett egyeseknek. Zserbókat vitt, melyekkel teletömte puffadozó zsebeit, aztán ékszereket, grófnék, bárónék, kegyes, jótékony hölgyek drágaköveit, templomi kelyheket, sok más egyéb kincseket. Karjairól vastag aranyláncok lógtak. Egyik ilyen aranylánc, mikor az aeroplán magasba lendült s eltűnt az ég messzeségében, le is pottyant a Vérmező kellős közepére.” Kosztolányi Dezső - Édes Anna


A népszavazás napját nem csak Rogán Antal, de a 444 stábja is a Nyírségben töltötte. Pont azt mentünk megnézni, hogyan sikerült a propagandaminiszter által irányított országos agyműtét. Sikerült-e alapvetően józan, kedves, normális emberekből rettegő, hülyeségeket hadováló, utálkozó népséget varázsolni. A műtét nagyon sikeres volt:

link Forrás

De nem csak azért szimbolikus a főpropagátor népszavazási helikopterezése, mert tökéletesen rámutat, mennyire atomcinikus volt a népszavazási kampány. Hiszen mi lehetne annál árulkodóbb, hogy miközben átmosták milliók agyát, azzal, hogy ezen a napon, ezzel a szavazással dől el az ország, sőt Európa sorsa és gyermekeink jövője, addig a kampány főguruja nem ezerrel hajrázva kampányol, a telefonközpontban szervez, nem az eredményvárón morzsolja a kezeit, hanem helikopterrel pörög a Bulibáróra. Sőt még a sajtó is hiába várta a szavazófülkénél. Annyira túlzás ez a történet, mintha maga a Fidesz kommunikációs stábja találta volna ki, ahogy ezt Szily László a tegnapi cikkében meg is pendítette.

link Forrás

És persze az is egy teljesen legitim megközelítése a sztorinak, hogy a miniszter miután alsó hangon 15 milliárdnak a seggére vertek a kampányban, még eltapsol egy nap alatt egy jó havi miniszteri fizetést is. YOLO.

link Forrás

De ami szerintem a legelgondolkodtatóbb a történetben, hogy Rogánnak és környezetének, kollégáinak mennyire reflexből jön a hazugság. Hogy  amikor rákérdez a Népszabadság a hétvégi propellerezésre, akkor csípőből kamuznak és fenyegetnek. És egyáltalán nem számít, hogy az egész családja, a gyerekei, a kollégái és még egy csomó ember pontosan tudja hol és mivel járt a miniszter. A kommunikációért felelős minisztériumnál az ordas kamuzás, és hozzá az izmozás a hétköznapi ügymenet szerves része. Alap. Nincs benne semmi kínos.

Így aztán nagyon tanulságos visszatekinteni, hogy mikor, és mire mondta az utóbbi időben Rogán Antal, hogy hazugság, ha le meri írni egy újság, akkor mindenkit szitává perel.

  • Rogán Antal megismételte azt az álláspontját, hogy az elmúlt években az V. kerületi önkormányzat minden vagyonpolitikai döntése jogszerű volt. A belvárosi ingatlanbotrányokkal kapcsolatos kijelentések miatt már eddig tucatnyi pert indított, és még többet ígér.
  • A miniszterelnöki kabinetiroda közleménye szerint Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással, se házibulin, se máshol. És nem fogadott el 10 millió kenőpénzt. Rogán Antal mindenkit beperel, aki azt állítja, hogy akár ő személyesen, akár az önkormányzat bizniszelt volna az alvilági figurával.
  • Amikor az erősen hiányosnak tűnő vagyonnyilatkozatáról kérdezték, így reagált: Minden olyan sugalmazást, ami arra irányulna, hogy akár a szakonyfalusi ingatlanokat, akár a balatonlellei ingatlant más neve alatt magamnak vásároltam, megjelenése esetén be fogok perelni. Üdvözlettel: Rogán Antal
  • Arra kérdésünkre, hogy Rogán Antal ismert-e, tudott-e Vizoviczki László alvilági ügyeiről és közbenjárt-e ezekben, az alábbi választ kaptuk a Miniszterelnöki Kabinetirodán keresztül: „A KÉRDÉSEKBEN MEGFOGALMAZOTT ÖSSZES ÁLLÍTÁS HAZUGSÁG, HA EZEKET LEÍRJA, AZONNAL PERT INDÍTUNK ÖN ELLEN.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.