Orbán Viktor: Új egység született

POLITIKA
2016 október 04., 14:04
comments 717

Sajtótájékoztatót tartott kedden délután Orbán Viktor. A miniszterelnök a kvótanépszavazás utáni helyzetről és a további teendőkről beszélt.

Orbán elmondta, hogy

  • Olyan politikai akarat, olyan egység van most, ami korábban semmilyen kérdésben nem nyilvánult meg.
  • Egyfajta pártok feletti nemzeti ügyről van szó.
  • Magyarországon van 3 300 000 ember, akik nem fogják hagyni, hogy Brüsszel, stb.
  • Ezek az emberek nem a migránsok ellen szavaztak, hanem a modern népvándorlás megfelelő kezelési módjáért.
  • Amikor Magyarországot védjük, Európát is védjük.

A miniszterelnök szerint ezért most alaptörvényben rögzítik, hogy Brüsszel nem telepíthet Magyarországra senkit a magyar országgyűlés jóváhagyása nélkül. Az alaptörvényt ezért négy helyen módosítják, és Orbán bízik benne, hogy meglesz ehhez a kétharmados felhatalmazás a parlamentben.

A sajtótájékoztatón a 444 tudósítóját nem engedték kérdezni. Az Alfahir.hu, a Blogstar és a Pesti Srácok munkatársait igen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.