Rogán délután még arra emlékezett, hogy autóval ment haza, estére eszébe jutott, hogy helikopterrel

politika
2016 október 04., 03:46
comments 400

Miközben a magyarság sorsát minimum évszázadokra meghatározó népszavazás zajlott a hétvégén, a Fidesz egész pályás kampányát vezénylő propagandaminiszter, Rogán Antal épp Kis Grófóra mulatott egy esküvőn.

Ez már önmagában tanulságos történeti elem lenne, de azóta kiderült, hogy Rogán és családja helikopterrel ment haza, a miniszter pedig elsőnek egyszerűen letagadta, amikor újságírók erről kérdezték. Amikor a Népszabadság kereste meg a repüléssel kapcsolatban, Rogán azt állította, hogy összekeverték valakivel és perrel fenyegetőzött. Majd amikor válaszul az újságíró egy fotót küldött a helikopteres útról, több választ nem kaptak.

Hasonlóan szórakoztató a Bors esete is: a miniszter sajtósa délutáni válaszában még azt írta, hogy Rogán kocsival érkezett és azzal is ment haza az esküvőről, majd estére eszükbe jutott, hogy hazafele mégis helikopterrel ment. Az este elküldött válaszában már az állt, hogy Rogán Cecília üzleti szívességből, barterként kapta meg az utat a Fly-Coop Kft. tulajdonosától.

A lap szerette volna megtudni, hogy a miniszter elsőnek miért tagadta le az utat, de a sajtósa azt üzente, Rogán lezártnak tekinti az ügyet.

Az mno.hu információi szerint a szombati esküvő után csak vasárnap délelőtt hazautazó Rogán-család a Forgách Kastély elnöki lakosztályában szállt meg Mándokon. Ez a lakosztály szálló honlapja szerint 110 ezer forintba kerül egy éjszakára.

A 75 négyzetméteres apartmanban exkluzív kivitelezésű, baldachinos fürdőszoba és intarziás tölgyfa parketta várja a vendégeket.

A Népszabadság kedden arról ír, hogy a helikopterrel a budaörsi reptérre érkező Rogán-családot váró Mercedes a Valton Master Car Kft.-hez tartozik. Ez 2013-ig a Valton Security luxuskocsik bérbeadására és VIP-szállításra szakosodott leányvállalata volt. Akkor ugyan kiváltak, de az együttműködés megmaradt. A Valton a Fidesz egyik kedvenc biztonsági cégének számít, embereik rendszeresen bukkannak fel a párt és a kormány rendezvényein.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.