Nem vagyok fertőzés. Egyikünk sem az! – üzeni Magyarországnak a kerekesszékes szíriai lány

migráció
2016 október 05., 07:10
comments 622

Megható videóban beszél a magyar határnál szerzett tapasztalatairól Nujeen Mustafa szír menekültlány, aki arról lett híres, hogy kerekesszékes rokkantként kelt át az Égei tengeren, majd a Balkánon, és jutott el Németországba. (Azóta könyvet is írt kalandjairól, Twitteren itt lehet követni.)

Bár a brit közszolgálati Channel 4 giccses zenével rontja el az interjút, érdemes 1:10-hez tekerni. A magyar-szerb határ túloldalán szerzett tapasztalatairól így számolt be:

Összetörte a szívemet. Úgy álltak ott az őrök, mint a robotok. Rosszul esett, hogy úgy kezeltek minket, mintha valami fertőzés lennénk, amitől meg kell óvni az országukat. Én nem vagyok fertőzés. Egyikőnk sem az.

De arról beszélt, hogy tudja, életében csak egyszer kell egy ilyet átélnie, ezért próbálta kalandként felfogni az utat.

Olyan volt, mint egy Super Mario játékban, hogy mindig kell találni egy titkosajtót, vagy valami ilyesmi.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.