Rogán helikopterezéséről és a Matolcsy-Vajda Zita kapcsolat újabb részleteiről írnak az utolsó Népszabadságban

Média
2016 október 08., 08:55
comments 79

Az olvasók és a teljes szerkesztőség számára is teljesen váratlanul, szombat délelőtt derült ki, hogy a kiadó Mediawork felfüggeszti a Népszabadság online és print kiadását.

Azaz jelenlegi állás szerint szombaton jelent meg utoljára a nyomtatott Népszabadság, legalábbis abban a formában, ahogy eddig ismertük, biztosan. Az utolsó címlap azért is lett erős, mert pont annak a két sztorinak az újabb részleteivel foglalkozott a lap, melyeket az utóbbi időben ők hoztak nyilvánosságra, és ami sokat árthatott a Fidesznek is. Persze a lap dolgozói nem tudták, hogy ez lesz az utolsó címlap.

Az egyik Rogán Antal helikopteres útja egy vidéki lagziról (amit a miniszter előbb csípőből letagadott és perrel fenyegetőzött), a másik pedig Matolcsy György barátnője, Vajda Zita, aki előbb a minisztériumba, majd az MNB-be, végül az MNB alapítványaiba kapott igazán jó állásokat az elmúlt években.

A szombati címlapsztorit Bernádik Imre és Csuhaj Ildikó írta, az Orbánt nem zavarja a helikopterezés című cikk arról szól, hogy a miniszterelnököt nem érdekli Rogán Antal urizálása és a helikopteres botrányos hasonló esetek mindaddig, amíg ez nem látszódik a Fidesz népszerűségén.

A cikk szerint Orbán egyáltalán nem volt levert vasárnap a Bálnában a kvótanépszavazás eredményváró rendezvényén, mert bár hiába volt eredménytelen a szavazás, de ezzel az eredménnyel választásokon meg lett volna egy új kétharmad is, főpróbának szánta a referendumot.

A lapnak fideszes források arról beszéltek, hogy Orbán a héten megdicsérte a kampányért felelős Kubatov Gábor és Gyürk András mellett Rogán Antal propagandaminisztert is, annak ellenére, hogy Orbán ekkor már "valamilyen szinten informálva" volt Rogán helikopteres útjáról. A cikk forrásai szerint Rogán továbbra is maradéktalanul élvezi a miniszterelnök bizalmát, stabil a helye a kormányban.

A luxusügyek pedig nem érdeklik Orbánt, amíg nem hat ki a párt népszerűségére. Orbán új terve a cikk szerint, hogy a baloldali szavazók egy részét is magába foglaló új politikai közösséget építsen, melyhez a muníció a migránsellenesség, a rend és biztonság fókuszba emelése, ezt pedig Rogán vezette kommunikációs stáb szállította.

Szintén címlapon volt szombaton Baksa Roland cikke, arról, hogy az MNB elnök Matolcsy György már hat évvel ezelőtt ott volt Vajda Zita diplomaosztóján.

Ez azért érdekes, mert arra utal, hogy Vajda és Matolcsy között már 6 éve kapcsolat lehet, és Vajda Zita korábban a Figyelőnek adott interjújában azt mondta, hogy kizárólag a szakmai kvalitásai miatt dolgozott a Nemzetgazdasági Minisztériumban és a jegybankban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.