A Népszabadság újságírói megpróbáltak bemenni dolgozni az új irodába, sikertelen volt a tárgyalás

Média
2016 október 09., 12:08
comments 543
  • Bár a főszerkesztő próbálta elérni, nem jelenik meg hétfőn a nyomtatott lap, és nem indul újra a nol.hu.
  • Száznál több támogató mellett próbáltak bejutni az irodába a népszabadságosok.
  • Nem jártak sikerrel.


Murányi András főszerkesztő. Képek: Horváth Bence

Ahogy azt előre meghirdették, vasárnap délután a Népszabadság felfüggesztett munkatársai elmentek a Bécsi úti új irodához. Normális esetben itt kellett volna ma kezdeniük a munkát, a szerkesztőség ugyanis épp költözőben volt, amikor megérkeztek a felfüggesztésről szóló levelek.

Murányi András főszerkesztő és a szerkesztőség tagjai is ott voltak, velük száznál több szimpatizáns. Megpróbálták felvenni a munkát.

"Az ajtó zárva, de mi megvárjuk, hátha kinyitják, akkor elkészítjük a Népszabadság holnapi számát"

- írja a szerkesztőség új Facebook-oldala.

link Forrás

Pető Péter főszerkesztő-helyettes megpróbált bejutni a főbejáraton, de nem sikerült. A bejárat el volt sötétítve.

link Forrás

Murányi András főszerkesztő bemehetett a hátsó bejáraton, hivatalosan tárgyalni a lap jövőjéről. Megpróbálta eléri azt is, hogy a hétfői szám megjelenjen.

Az újságírók érdekképviselői is megpróbáltak bejutni, hogy munkajogi kérdésekről tárgyaljanak, de a kiadó azt közölte, mivel ők ügyvédekkel érkeztek, náluk pedig nincs benn ügyvéd, ezért nem tudnak tárgyalni.

link Forrás

Amikor az újságíró másodszor is megpróbáltak bemenni, válaszul lekapcsolták bent a villanyt.

Murányi András azzal jött ki a tárgyalásról két óra után, hogy megpróbálta elérni, a Mediaworks írjon egy szándéknyilatkozatot arról,

eladják a lapot, ha találnak rá vevőt.

Erről viszont egyelőre nem egyeztek meg. És sikertelen volt a tárgyalás azért is, mert se a nol.hu nem indul újra, se a nyomtatott lap nem jelenik meg végül hétfőn.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.