Bill Clintonnal szembeni 1978-as nemi erőszak vádját vetheti be Trump az elnökjelölti vitában

külföld
2016 október 09., 19:51
comments 163

Magyar idő szerint hajnali háromkor jön majd a második elnökjelölti vita Donald Trump és Hillary Clinton között és az első összecsapás óta eléggé megváltoztak az erőviszonyok: akkor még meglehetősen közel mérték egymáshoz a két jelöltet, de a vitát végül Clinton nagyon meggyőzően vitte, utána pedig minden mérés szerint meg is ugrott a támogatottsága.

Majd jött a kiszivárgott beszélgetés, ami kellemetlen helyzetbe hozta Trumpot (erről részletesen nemrég írtunk), ami után nagy kérdés volt, milyen taktikát választ majd a vitára. Órákkal a vita kezdete előtt egyre több forrás számol be arról, hogy Trump támadni készül és Clinton férjét, a volt elnök Bill Clintont nézte ki célpontnak, illetve egy vele kapcsolatos nagyon régi nemi erőszak-vádat.

Még 1999-ben bukkant fel egy felvétel, amin Juanita Broaddrick arról beszél, hogy Clinton megerőszakolta őt 1978-ban, amikor még Arkansasban volt ügyész. Clinton a videó megjelenésekor tagadta a vádat.

Trump és tanácsadója, az egykori New York-i polgármester, Rudy Giuliani már egy napja utalgatott arra, hogy ez a téma feljöhet majd a vitán, ahogy az is, hogy szerintük Hillary Clinton segített férjének hitelteleníteni a sértetteket.

A hétvégén pedig Broaddrick újra előkerült, a trumpista házisajtónak idézte fel sírva a történetet.

link Forrás

Egy régi sztori lehet még Clinton hűtlensége, ha Monica Lewinksyvel történt esetet nem számítjuk, amit viszont mindenki ismer, így azon már nehéz Clintonon fogást találni, akkor egy 1992-es vád jöhet szóba. Bill Clinton abban az évben indult először az elnökségért, és egy felbukkanó vád szerint korábban viszonya volt egy nightclubokban dolgozó énekesnővel, Gennifer Flowersszel. Bill és Hillary Clinton akkor élő adásban vallottak szerelmet egymásnak, ezzel kivédve a támadást, de a konkrét vádat nem cáfolták.

Előzetesen nem lehet megmondani, hogy ezeknek a régi ügyeknek a felemlegetésén kívül lesz-e bármi új húzása is Trumpnak a vitában, de az szinte biztos, hogy a második vita főleg a személyeskedésről és vádaskodásról fog majd szólni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.