Életfogytiglant is kaphat a 15 éves lány, aki lelőtte az egész család kiirtásával fenyegetőző apját

bűnügy
2016 október 09., 07:38
comments 195

2016. július 28-án, az akkor még 14 éves, Ohio államban élő Bresha Meadows kezébe vette apja pisztolyát és lelőtte az apját, Jonathan Meadows-t, aki azonnal meghalt. Az apa rendszeresen halállal fenyegette és húsz éve bántalmazta a család összes tagját. Bresha anyukája, Brandi Meadows hősnek tartja a lányát, amiért pontot tett a két évtizede tartó rettegés végére.

A rendőrség ezt nem így látja. Breshát életfogytiglanra is ítélhetik a hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság miatt, amit hasonló helyzetekben felnőttekre szoktak kiszabni. Bresha viszont még mindig csak 15 éves.

Sokan nagyon igazságtalannak tartják, ami Breshával történik, aggódnak hogy a lány, aki csak a családját akarta megvédeni, öngyilkosságot követ el. A freebresha.wordpress.com oldalon összegyűlt egy elég nagy közösség, akik kiállnak Bresha mellett, a GoFundMe-n is gyűjtenek már a lány védelmében.

photo_camera Bresha Meadows / freebresha.wordpress.com

Csak az egyesült államokban 15,5 millió gyerek van kitéve családon belüli erőszaknak, az önvédelem miatt letartóztatott nők és lányok aránytalanul nagy része fekete. Bresha nagynénje azt mondja, az elmúlt években próbált segítséget kérni a gyermekvédelmi szolgálattól az erőszakos apa miatt, de azok nem segítettek neki. (Jezebel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.