Balog Zoltán: Erre a kormányra kimondottan jellemző a puritánság

POLITIKA
2016 október 10., 08:53
comments 373

Az Index interjút készített Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterrel, amiben rákérdeztek arra, hogy tart-e a kormány önvizsgálatot, és a helikopterezés vagy jachtozás szálka vagy gerenda-e a szemükben.

Balog Zoltán erre nagyon bátran felelt:

„Nem nagyon tudnának erre a kormányra olyan kirívó dolgokat mondani, mint például a Medgyessy-kormány söjtöri lakmározása. Erre a kormányra, mint testületre kimondottan jellemző a puritánság. A miniszterelnök életstílusa sem költekező, önmutogató.”

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a budapesti Mesemúzeumban tartott sajtótájékoztatón 2015. december 11-én.
photo_camera Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Budapesten, a Mesemúzeumban tartott sajtótájékoztatón 2015. december 11-én (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Arra, hogy több kormánytagnál és kormányközeli személynél nyomokban sem találni ilyen puritánságot, Balog azt mondta: „Mindenkinek a saját háza táján kell rendet tartania.”

Rogán helikopterezéséről is ilyesmit mondott az Indexnek: „A magánszférába tartozik, hogy szabadidejében ki, hová utazik és mivel. Mindaddig, amíg közpénzt nem használ fel, és nem sért törvényt vagy előírást, számomra ez nem érdekes.”

Tíz éve egyébként még maga Rogán Antal is azt mondta, hogy „a puritán elveket szem előtt tartó kormányzásra van szükség”:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.