Obama: Megyünk a Marsra

külföld
2016 október 11., 16:29
comments 164
Fotó: Don Emmert / AFP
photo_camera Fotó: Don Emmert / AFP

Barack Obama amerikai elnök utolsó heteire szabadjára engedte energiáit, és végre mer igazán nagyokat mondani: kedden a CNN honlapján jelentetett meg egy véleménycikket arról, hogy az emberiség immáron karnyújtásnyira van a Marsra lépéstől.

Az Egyesült Államok kormánya mintegy 1000 magáncéggel közösen azon dolgozik, hogy 2030-as évekig embert küldjön a naprendszer második legkisebb bolygójára. Obama szerint már nem is a Mars elérése az igazi kihívás, hanem az, hogy az ember hosszabb ideig el tudjon időzni egy idegen planétán.

A siker kulcsa - legalábbis ez derül ki a cikk szövegéből - a szövetségi kormány és a privát szféra eredményes együttműködése. A következő két évben ezért először kormányzattól független vállalatok is űrhajósokat küldenek fel a Nemzetközi Űrállomásra.

Obama bejelentette a cikkben, hogy partnereikkel olyan űrhajós-programokon dolgoznak, amelyek a Marsra vezető út előkészítéséül szolgálnak. Olyan ideiglenes űrállomások kiépítésére célzott, ahol űrhajósok meg tudnak maradni az expedíció során. (Yahoo via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.