Döbbenet: nem csak "Mészáros Lőrinc" nyert a 420 milliárdos pályázaton!

gazdaság
2016 október 16., 17:48
comments 175

Minden idők legnagyobb magyar közbeszerzése a négy évre szóló, összesen 420 milliárd forintos keretösszegű szennyvíz-pályázat. És már meg is van az eredmény, ugyanis tegnap kikerült az EU hivatalos pályázati oldalára a Nemzeti Fejlesztési Programiroda tájékoztatása alapján.

Egészen elképesztő módon nem kizárólag Mészáros Lőrinc vagy a Szíjj László féle érdekeltségi kör (Magyar Vakond, Hódút) szakított: rajtuk kívül az Euroaszfalt, a Betonútépítő, az Apáthy-féle cégek és még néhány külföldi cég is odafért a várhatóan egészen durván jól jövedelmező munkákhoz.

Íme a nyertesek a darabonként 70 milliárdos tendereknél (két másik régiónál még nem hirdettek győzteseket):

  1. Észak-magyarországi régió: Hódút Kft., Swietelsky Magyarország Kft., Penta Általános Építőipari Kft., M-E 2020 Konzorcium (Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.)
  2. Északkelet-magyarországi régió: Colas Alterra Zrt., Swietelsky Magyarország Kft., Penta Általános Építőipari Kft., E-B 2020 Konzorcium (EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., Betonútépítő Zrt.)
  3. Közép- és kelet-magyarországi régió: Magyar Vakond Kft., Magyar Bau Holding Zrt., SV KEHOP 2 Konzorcium (SADE-Magyarország Mélyépítő Kft., Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt., A-G HÍD Konzorcium (A-Híd Zrt., Híd Zrt., G-Híd Zrt.)
  4. Nyugat- és dél-dunántúli régió: Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt., Magyar Bau Holding Zrt., E-B 2020 Konzorcium (EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., Betonútépítő Zrt.), A-G HÍD Konzorcium (A-Híd Zrt., Híd Zrt., G-Híd Zrt.)

(Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.