Ha 2020 után nem jönnek EU-s kohéziós pénzek, akkor Csepreghy szerint a kormány saját pénzből fejlesztene

gazdaság
2016 október 18., 04:58
comments 228

„A magyar kormány felkészült arra az esetre, ha a támogatáspolitika jelentősen átalakulna, és a kohéziós pénzeket megvonnák a régiótól. Fontos, hogy olyan ciklust zárjunk, amelyik gazdasági értelemben már függetlenít minket a támogatásoktól. (...) Célunk, hogy ha a kohéziós politika a mostani formájában megszűnik, akkor legyen olyan gazdasági teljesítmény, amely lehetővé teszi, hogy a kormány saját erőforrásokra támaszkodva is működtesse a fejlesztéseket”mondta a Magyar Időknek Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Csepreghy Nándor tájékoztatást nyújt
photo_camera Csepreghy Nándor tájékoztatást nyújt

Hogy egyelőre mennyire más a helyzet, és az eddig érkezett uniós pénzeket mire (nem) költöttük el, itt írtunk. A lényeg, hogy a kormány kritikusai szerint az EU-s pénzek szerepe nálunk az lett, hogy a hatalom egy új tőkés elitet hozott létre, illetve kliensrendszert épített, emiatt a korrupció sosem látott mértékben határozza meg a gazdaságot, így átgondolatlan beruházásokkal és napi működések finanszírozásával Magyarország elherdálta a történelmi lehetőségét a felemelkedésre. Sőt, a piaci folyamatok torzításával ezek a pénzek eltérítették a normális fejlődési pályájáról a magyar gazdaságot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.