Orbán szerint a saját kulturális tanácsadója vonzódik a balos szubkultúrához

politika
2016 október 18., 10:44
comments 234

„Rendkívüli csapásnak érzem ezt a magyar sajtószabadságra nézve, nagyon sajnálom mindazt, ami történt, és próbálunk a mi szerény eszközeinkkel valamiféle közvetítést is felajánlani: azért, hogy a történet átvilágítható legyen, és a jövőre nézve valamilyen konstruktív megoldás születhessen. Különösen nagy csapásnak érzem azt, hogy amennyiben jól vagyok értesülve, az archívum sem hozzáférhető, melynek nincsenek, nem lehetnek gazdasági okai, sem bármiféle elfogadható ok – az a magyar kultúra része, a magyar jelenkor történetének része”ezt mondta a Hír TV-nek Szőcs Géza volt kulturális államtitkár.

Szõcs Géza Kossuth- és József Attila-díjas, valamint Babérkoszorú díjas író, költő, a Magyar PEN Club elnöke, az est védnöke beszél a magyar zászló és címer napján rendezett ünnepségen, a 10. Jubileumi Magyar Trikolór Gálán a Honvéd Kulturális Központban 2015. március 16-án. Az Országgyűlés tavaly decemberben nyilvánította március 16-át a magyar zászló és címer napjává, amelyet az idén ünnepeltek meg először. (Fotó: Czimbal Gyula / MTI)
photo_camera Szõcs Géza Kossuth- és József Attila-díjas, valamint Babérkoszorú díjas író, költő, a Magyar PEN Club elnöke, az est védnöke beszél a magyar zászló és címer napján rendezett ünnepségen, a 10. Jubileumi Magyar Trikolór Gálán a Honvéd Kulturális Központban 2015. március 16-án. Az Országgyűlés tavaly decemberben nyilvánította március 16-át a magyar zászló és címer napjává, amelyet az idén ünnepeltek meg először. (Fotó: Czimbal Gyula / MTI)

Az Origo megkérdezte Orbán Viktort arról, mit szól hozzá, hogy a saját kulturális tanácsadója ezt mondta a Népszabadság kicsinálásáról. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője azt válaszolta:

„Érthető, hogy vannak, akik vonzódnak a balos szubkultúrához, és nekik most hiányérzetük van.”

Korábban Gulyás Gergely és több más fideszes politikus is hasonlóan cinikusan szólalt meg abban az ügyben, hogy a legnagyobb nyomtatott napilapot láthatóan politikai okokból megszüntették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.