Feljelenthetik az oltásellenes tartalmakat posztoló bábákat és nővéreket Ausztráliában

külföld
2016 október 21., 20:55
comments 187

Az ausztrál bábák és ápolók munkáját ellenőrző testület egy új oltási szabályzatot adott ki, mivel közleményük szerint az országban akad pár olyan nővér, ápoló és bába, akik a közösségi oldalakon oltásellenes tartalmakat osztanak meg.

A felügyelő testület viszont azt várja a regisztrált, hivatásos szakemberektől, hogy minden pillanatban, ha szakmai kérdésekben nyilvánulnak meg, akkor a legjobb hozzáférhető, tudományosan igazolt módszereket alkalmazzák.

A közlemény egyben a közvélemény segítségét is kéri, hogy jelentsék, ha oltásellenes propagandába futnak bele hivatalos ápolótól vagy egészségügyi dolgozótól. Ez ugyanis immár törvénytelen és vádat lehet emelni miatta az érvényes egészségügyi szabályok alapján.

Ezért a felügyelő testület minden esetben meg fogja vizsgálni, hogy a nővér vagy bába megszegte-e valóban a hivatali esküjét, és ennek megfelelően fogják kezelni az eseteket.

Az ausztrál bábák szövetségének szóvivője, Hannah Dahlen elmondása szerint az oltások ugyanis alapvető közegészségügyi fontossággal bírnak, a bábák és nővérek pedig köztiszteletben álló tagjai az ausztrál társadalomnak, akiknek a tanácsait komolyan veszik az emberek.

Ugyanakkor Dahlen attól is tart, hogy ezek az intézkedések az oltásellenes embereket csak még szélsőségesebb pozícióba juttathatják el.

A tiltásokkal párhuzamosan nagy felvilágosító kampány is indult az országban az oltások szükségességéről és előnyeiről. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.