A Külügyminisztérium bekérette az orosz nagykövetet

POLITIKA
2016 október 25., 13:06
comments 298

"A mai napon a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérettük Oroszország budapesti nagykövetét. A találkozón a KKM világossá fogja tenni, senkitől sem viseljük el, hogy megalázó módon beszéljen az 1956-os forradalomról, és a forradalom hőseiről."

- válaszolta az LMP-s Reflektor kérdésére a Külügy, és tájékoztatták erről az MTI-t is. A nap folyamán a zöld párt azt kérte Szijjártó Péter hivatalától, kéresse be az orosz nagykövetet azok után, hogy az orosz állami tévé pogromnak nevezte az '56-os forradalmat.

Ugyanitt az állami média egyik vezetője - Dmitrij Kiszeljov, az orosz állami média igazgatóhelyettese - az adásban "baráti országban szított színes forradalomnak" titulálta a '56-ot, ami mögött amerikai titkosszolgálati akciót sejtetett.

A színes jelzőt az orosz érdekszférában akkor használják, amikor az amerikai befolyást akarják szemléltetni a környező országok belpolitikájában.

Arról is szó volt a műsorban, hogy "ezrével engedtek el nácikat a börtönökből." Az elhangzottakról elsőként a Kettős Mérce blog számolt be, "CIA-s nácik szervezték az '56-os forradalmat" címmel. Az oroszok 1956-os paranoiájáról épp tegnap írtunk hosszan.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.