Kövér: Cukorral, korbáccsal, hazugsággal, nyomásgyakorlással fenyeget a háttérhatalom

háború
2016 október 25., 10:15
comments 231

Nagyhatalmi erők és államok fölötti, demokratikus felhatalmazás és ellenőrzés nélkül működő, Európán kívüli háttérbirodalmak köröznek a magára maradt Magyarország felett, hogy a megfelelő pillanatban, amikor épp nemzeti kormánya meginog, lecsapjanak, és végleg megsemmisítsék hánykódó nemzetünket.

Egy fegyverünk lehet a keselyűk ellen, éspedig saját önazonosságunk védelme. Ezt tanítja nekünk és Európának 1956 emléke - természetesen Kövér László házelnök szerint, aki ezúttal a parlament keddi, ünnepi ülésén ragadott mikrofont.

Kövér László házelnök beszédet mond az Országgyűlés 1956-2016 – Tele volt halottakkal a tér... címmel megrendezett ünnepi ülésén az Országházban 2016. október 25-én (Fotó: Kovács Tamás / MTI)
photo_camera Budapest, 2016. október 25...Kövér László házelnök beszédet mond az Országgyûlés 1956-2016 - Tele volt halottakkal a tér... címmel megrendezett ünnepi ülésén az Országházban 2016. október 25-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Tőle némileg szokatlan, frappáns szófordulattal élve Kövér azt hangsúlyozta, a "nemzeti önrendelkezés és önbecsülés soha nem veszélyforrás, hanem mindig erőforrás" egy közösség számára.

A globális versenyből ezen túl az is következik a házelnök úr szerint, hogy Európa közös keresztény civilizációs alapokra épülő identitása nélkül nem fog túlélni, és ha így lesz, mehet a levesbe. Nagyjából ahhoz hasonló nemzethalált vizionált, mint egy hónappal ezelőtt.

Aztán, némileg zavarba ejtő módon Kövér arról beszélt, hogy állami szuverenitás nem létezhet sem állam, sem szuverenitás nélkül, mert különben anarchia jön: "A magyar 1956 azt üzeni a 21. századnak, hogy a népakaraton nyugvó állami szuverenitásokból sem a népakarat, sem az állam, sem annak szuverenitása nem vonható ki, mert ellenkező esetben a demokrácia leépülése, anarchia és alávetettség vár Európára."

Utalt annak veszélyére is, hogy "cukorral vagy korbáccsal, hazugsággal, nyomásgyakorlással és fenyegetéssel" a magyarokat rá akarják venni 1956 örökségének megtagadására, és elvei feladására.

Beszéde második felében Kövér végül részletesen megemlékezett az '56-os hősökről és áldozataikról, és kegyelettel emlékezett a kommunizmus elleni harc minden mártírjára. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.