Történelmi: célba ért az első kereskedelmi szállítmány, amit önvezető kamion szállított

tech
2016 október 25., 13:04
comments 133

Előttünk zajlik az önvezetőautó-történelem: az Uber által felvásárolt, Otto nevű fejlesztőcég kamionja emberi bevatkozás nélkül tett meg 100 mérföldet Amerikában egy sörszállítmánnyal. Ez volt az első ilyen alkalom a történelemben, amit a Budweisert gyártó Anheuser-Busch azzal ünnepelt, hogy spéci dobozt tervezett az alkalomra.

A kamion az Anheuser-Busch lovelandi gyárból indult, ahonnan azt egy hagyományos embersofőr vitte el a szomszédos Fort Collinsban található mérlegelő állomásig. Innen az automatika vette át a kormányt és vezette a kilenctengelyes kamiont 160 kilométeren, azaz 2 órán át egészen Colorado Springs városának határáig, ahol ismét előlépett az ember, aki a városon belül a célállomásig kormányozta a járművet.

A biztonság kedvéért egy rendőrautó végig követet a kamiont.

Az izreali Lior Ron által alapított Otto igazi sikersztori: idén januárban indult 40 alkalmazottal, de augusztiusban már fel is vásárolta az Uber 680 millió dollárért. A cég koncepciója az, hogy nem különleges saját autókat tervez és gyárt, hanem létező teherautókhoz állít össze olyan szetteket, amik azokat önvezetővé alakítják át.

(via Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.