Másodfokon felmentették az MNV Zrt. volt vezetőit a Sukoró-ügyben

bűnügy
2016 október 26., 07:16
comments 109

A Szegedi Ítélőtábla felmentette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatóját, Tátrai Miklóst és a cég egykori értékesítési igazgatóját, Császy Zsoltot a Sukoró-ügy másodfokú tárgyalásán.

A táblabíróság az első fokon különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletében bűnösnek kimondott vádlottaknál bűncselekmény hiányában hozott felmentő ítéletet. Császy Zsoltot a magánokirat-hamisítás vádja alól bizonyítottság hiányában mentette fel a bíróság.

Az ügyész az első- és a másodrendű vádlott esetében fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

Az ítélőtábla az elsőfokú ítéletet helyben hagyva jogerősen felmentette Markó Andreát, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát és F. Zsolt értékbecslőt.

A táblabíróság V. Bálint ügyvédet – az első fokon kiszabott büntetést enyhítve – kétrendbeli közokirat-hamisítás miatt pénzbüntetésre ítélte, ami az összesen 360 ezer forint meg nem fizetése esetén fogházbüntetésre változik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.