Unokahúgától bérli vissza újkígyósi óriásbirtokát Simonka György

PÉNZ
2016 október 26., 07:03
comments 122

Simonka György, Pusztaottlatka volt fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő saját unokahúgától bérli azt a 2600 négyzetméteres újkígyósi telket, amin két óriási háza van, állami támogatásból épített napkollektorokkal.  

photo_camera Simonka György. Fotó: FB

Ez az otthon ugyanaz az otthon, ahol állítólag házkutatást tartottak a főügyészség emberei, miután Simonka képbe került a Mengyi-ügyben, bár az érintett ezt akkor cáfolta.

Simonka a mentelmi bizottság előtt egy írásbeli kérdésre válaszolva elismerte, hogy "egy magánszemélytől bérli" szerény otthonát, arról viszont hallgatott, hogy ez a magánszemély valójában unokahúga és üzlettársa is egyben.

A Blikk szerint a trükközésben közrejátszhatott, hogy Simonka volt cége, a Magyar Termés Tész Kft. 250 milliós banki hitelre kezességet vállalt néhány évvel ezelőtt, de a cég nem bírta fizetni a tartozásait, felszámolás alá került, és ilyenkor a hitelező a kezestől is követelheti a pénzt.

Egy Fiat Ducatót (!) le is foglaltak Simonkától, aki az akkor épp felesége nevére írt telket és rajta a házakat néhány hónappal a felszámolás előtt eladta unokahúgának.

Most tőle, T. Renátától bérel a család 2600 négyzetmétert, házakat, napkollektorokat - 60 ezer forintért.

Simonka a Blikknek tagadta, hogy a kezességvállalásnak köze lenne az eladáshoz. T. Renáta egyébként 300 milliós pályázatot nyert a mezőhegyesi földárverésen, és nyert Simonka sofőrje is egy 100 milliósat. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.