A bíróság szerint igenis közpénz az a 11 milliárd, amit a Puskás Akadémia kapott a társasági adókedvezményből

gazdaság
2016 október 28., 11:18
comments 125

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványhoz folyik be a legtöbb pénz a társasági adókedvezményből. Cégek 11 milliárdot utaltak a Puskás Akadémiának a költségvetés helyett.

Azt viszont nem lehet tudni, hogy egészen pontosan mire fordították Felcsúton ezt a 11 milliárdot. A DK még tavaly küldött egy hivatalos adatigénylést az alapítványnak a részletes elszámolást kérve, de nem kaptak választ. Ezért bírósághoz fordultak.

A bíróság első fokon úgy döntött, hogy a felcsútiaknak ki kell adniuk az adatokat - írja a Magyar Narancs. Mégpedig azért, mert a tao-pénzből befolyó támogatás is közpénz. (Szemben azzal, amit Orbán Viktor gondol erről, aki szerint kommunista gondolkodásra vall, hogy közpénzből épült szomszédjában a Pancho Aréna.)

Az ítéletet még augusztusban hozta a Székesfehérvári Törvényszék, most küldték ki írásban, a Puskás még fellebezhetne.

Időközben a parlament sürgőséggel elfogadott egy törvényt, ami a

több titok + korlátozott megismerhetőség = jobb áttekinthetőség!!!!4

jegyében tovább titkosította a tao-pénzek útját. Ezentúl nem nyilvános az sem, hogy mely vállalkozások és mennyit tereltek inkább sportba, mint a költségvetésbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.