Közleményben bírálta volna a közmédiát a Jobbik, de a közmédia visszadobta a közleményüket

POLITIKA
2016 október 28., 15:41
comments 136

A Jobbik három, az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményének kiadását is visszautasította a Sajtószolgálatot működtető MTI. Ha valaki nem volna teljesen tisztában az állami hírügynökség működésével, a saját hírei mellett közlemények kiadásával is foglalkozik, ezeket közli az OS. Már ha éppen közli, és nem utasítja el mondvacsinált indokokból a közlemények kiadását, mint tette azt a Jobbik három közleményével:

  • A "Számoljon el a közpénzekkel a Habony Művek" című közleményüket arra hivatkozva, hogy "nem közszereplő szerepel" benne. Itt Habony Árpádra gondolhattak az állami cenzorok. Kivogásolták azt is, hogy a közlemény sérti a közmédia jó hírnevét.
  • A "Pharaon-botrány: Magyarország legnagyobb nemzetbiztonsági kockázata maga Orbán Viktor" címűt ugyanerre hivatkozva, és mert Orbánon kívül csak Pharaon professzort említették, ő lehet a nem közszereplő.
  • Az "Újabb lépés a totális médiadiktatúra felé" című közleményüket a "közmédia jó hírnevére" hivatkozva utasították vissza.

Az MTI emellett nem volt hajlandó tájékoztatni a Jobbik két sajtótájékoztatójáról sem, mert ezeken is bírálni merték a közmédiát, amiért gondolkodás nélkül átvették az új fideszes médiakonglomerátum október 23-i álhírét Vona Gábor beszédének megzavarásáról. (Vigyázat! Címlapképünkön Ghaith Rashad Pharaon látható, csak óvatosan nézzék meg!!! Fotó: Mike Stephens/Central Press/Getty Images.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.