Budaházy és társai szabadságáért vonultak a Kossuth téren

POLITIKA
2016 november 02., 10:32
comments 209

"Szabadságot Budaházynak, szabadságot a politikai foglyoknak!"

Ezzel a felütéssel rendeztek vonulást Budaházy György és elítélt társai mellett jobbikosok és szimpatizánsaik, politikusok és barátaik a Nemzet Főterén, az Országház mélygarázsának lejárójánál.

Beszélt Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere, a párt alelnöke, és a jobbikosok elleni jogsértésekre mindig nagyon érzékeny Morvai Krisztina, EP-képviselő.

photo_camera Budapest, 2016. november 2...Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselõje beszédet mond a Szabadságot Budaházynak, szabadságot a politikai foglyoknak! címmel rendezett tüntetésen az Országház mélygarázsának lejárójánál, a Kossuth Lajos téren 2016. november 2-án...MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budaházy Györgyöt augusztus végén első fokon 13 év fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék. A vád szerint a Magyarok Nyilai terrorszervezet 2007 és 2009 között több politikus otthona, pártirodák, közéleti személyiségek ellen követett el támadásokat.

Budaházy társa, szintén terrorcselekmények előkészítésének bűntette miatt, 12 év börtönt kapott, további négy gyanúsítottat 10, egyet 9, a többi vélelmezett elkövetőt pedig 5-7 év közötti büntetésre ítélte első fokon a törvényszék. (A cím felett és a címlapont az MTI fotósa, Máthé Zoltán képei láthatóak.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.