A KDNP feljelenti Havas Szófiát a kommunizmus bűneinek tagadása miatt

POLITIKA
2016 november 04., 08:48
comments 311

Közleményt juttatott el a KDNP az MTI-hez, amiben bejelentik, hogy

a kommunizmus bűneinek tagadása miatt feljelentést tettek Havas Szófia ellen.

Az MSZP politikusa egy orosz állami tévé által sugárzott műsorban mondta azt, hogy az 1956-os forradalom alatt "házról házra járva keresték a kommunistákat és a zsidókat". Havas szerint "ezek nem radikálisok voltak, hanem valóságos fasiszták", és Amerika érdeke volt a forradalom kitörése, a "CIA által kiképzett nácik."

Fotó: MSZP / Youtube
photo_camera Fotó: MSZP / Youtube

A KDNP szerint ez kimeríti tk. 333. §-át, ami szerint az, aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.