A Médiatanács nem indít eljárást a kormánynak kampányoló közmédia ellen

politika
2016 november 04., 09:10
comments 141

A Médiatanács elutasította a közmédia népszavazási dömpingje elleni panaszt. A népszavazás előtti pénteken az M1 Kommentár nélkül című blokkjábban minden órában megszólaltattak egy ismertebb embert, aki elmondta, miért kell NEM-mel szavazni. A panasztevő azt kifogásolta, hogy

a műsorban kizárólag a kormány álláspontjával egyező vélemények jelentek meg, amit általában nem közszolgálatnak, hanem propagandának szoktak nevezni.

link Forrás

A Médiatanács ez még belefér a műsorkészítők szerkesztői szabadságába, ami alapján „szabadon dönthetnek a műsorszerkesztés, a hírszerkesztés, a hírek megválasztása tekintetében is”.

Megjegyezték, hogy nem tudnak médiahatósági felügyeleti eljárást indítani, mivel a „közmédia kiegyensúlyozott, pártatlan és objektív tájékoztatási kötelezettségével” kapcsolatos jogi kötelezettségeket a médiaszolgáltatásról szóló törvény nem konkretizálja. Ez alapján nem indítottak hatósági eljárást.

Az erről szóló levél Last days of M1 Híradó oldalán jelent meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.