A Chicago Cubs ünneplése minden idők egyik legnagyobb békés összejövetele volt a világon

érdekes adat
2016 november 07., 09:03

Múlt csütörtökön sporttörténelem íródott, az amerikai baseball-liga elátkozott csapata, a Chicago Cubs 108 év szünet után bajnokságot tudott nyerni.

Scott Olson/Getty Images/AFP
photo_camera Scott Olson/Getty Images/AFP

A győzelem után óriási örömünneplés kezdődött, becslések szerint ötmillió ember volt az utcákon a városban, ahol összesen amúgy csak 2,7 millió ember él, de rengetegen érkeztek környező városokból is. Erről mi is írtunk, viszont akkor az nem került szóba, hogy ezzel a chicagóiak feliratkoztak a világ legnagyobb összejöveteleinek résztvevői közé.

link Forrás

Bár a legkülönfélébb számok és becslések léteznek, és a sorrendekről sokat lehet majd vitatkozni, ez a neten keringő lista nagyjából összefoglalja a lényeget. Ez lehetett a valaha volt legnagyobb sportesemény miatt összegyűlő tömeg és ekkora tömeg még sosem verődött korábban össze az Egyesült Államokban.

A valaha volt legnagyobb békés esemény a jelenlegi ismereteink szerint a 12 évente megrendezésre kerülő tömeges hindu zarándoklat, a Kumbh mela 2013-ban lezajlott eseménye volt. Utána a síiták legnagyobb összejövetele jön, az Arba'een zarándoklat, ami ha szerepelhetne egy esemény többször is a listán, akkor számos helyet vinne, mivel többször is tízmilliónál több ember gyűlt össze rajta.

Majd két temetés következik: az indiai C. N. Annadurai búcsúztatásán a becslések szerint 15 millióan vettek részt, 1969-ben, az iráni vallási vezető, Khomeini ajatollah temetésén pedig 10 millióan lehettek jelen 1989-ben.

Utána két vallási esemény jön a Fülöp-szigetekről: Ferenc pápa tavalyi látogatása és a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó 1995-ből.

Utána jön a Chicago Cubs szurkolóinak ünneplése, ami megelőzi minden idők legnépesebb zenei eseményét. Ami némi meglepetésre nem más, mint Rod Stewart fellépése Rióban, 1994-ben, amin eltérő becslések szerint 3,5 - 4,1 millió ember vett részt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.