Putyin egyenlő félként tárgyalna Trumppal

külföld
2016 november 09., 17:05
comments 265

Ahogyan arra számítani lehetett, a Kreml környékén elég nagy a boldogság, hogy váratlanul Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást.

Putyin beszédet is mondott,

link Forrás

és közleményt is kiadott, amiben hangsúlyozza, reméli, hogy a jelenlegi válságból ki tudják húzni az amerikai-orosz kapcsolatokat, és hogy a

felek egyenlősége, a kölcsönös tisztelet és egymás álláspontja iránti őszinte odafigyelés elvei alapján

újulnak meg a kapcsolatok.

A Washington Post hosszasan idéz különböző Kreml-közeli megszólalókat, akik egy pillanat alatt óriási hívei lettek az USA-nak és az amerikai demokráciának. Az RT nevű propagandaoldal főszerkesztője például azt mondta, szeretne egy amerikai zászlóval felvonulni Moszkva utcáin (ha talál egyet), Szergej Markov putyinista politológus pedig az amerikai nagykövetség fogadásán beszélt arról, hogy ez egy nagyszerű napja az amerikai demokráciának. (Kreml, Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.