Vona: Büszke heteroszexuális vagyok

POLITIKA
2016 november 11., 11:17
comments 631

Sajtótájékoztatót hívott össze Vona Gábor, a Jobbik elnöke, hogy cáfolja a TV2-nek nyilatkozó Terry Black állítását, miszerint olyan értelmiségi találkozókon vett részt, amik homoszexuális orgiákba fulladtak

Büszke heteroszexuális vagyok - közölte Vona. A Jobbik elnöke szerint a TV2 riportja is része annak a támadásnak, amit a kormánypárti sajtóban azóta kaptak, hogy elkezdtek foglalkozni egy Orbán számára fontos mocskos, korrupciós üggyel, a leletepedési kötvényekkel. Ennek visszavonása lett volna a feltétele az alaptörvény módosításának.

Vona szerint abban az időben, amit Terry Black említett, valóban járt értelmiségi találkozókra, az Orbán Viktor vezette Szövetség a Nemzetért polgári körbe, de ott semmi olyan tevékenységet nem tapasztalt, amiről Terry Black beszélt.

Méltatlannak tartja, hogy neki ebben az ügyben meg kellett szólalnia. A felesége Orbán feleségét kérte, hogy szóljon a kormányfőnek, állítsa le ezt a kampányt. Ő is erre szólította fel Orbánt. Szerinte ez az a szint, amikor Orbánról azt állították, hogy veri a feleségét vagy egy Grácban egy elmegyógyintézetben kezelik. Azt is elutasította.

Az ügyben, pontosabban Vona nejének Orbán feleségéhez írt levélről a hvg megkeresésére megszólalt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke is:

„Orbán Viktor politikusként, Magyarország kormányfőjeként hozzá van szokva, hogy minden alapot nélkülöző hazugságokkal, kitalált magánéleti karaktergyilkosságokkal igyekeznek lejáratni, sokszor a családját is megalázzák; sajnos ez is a politikusi munka része. Van, aki ezt képes férfiasan kezelni, és van, aki inkább az asszony mögé bújik. Lévai Anikó - ellentétben a hazug és szélsőséges Jobbik-pártmédiát létrehozó Vona-Szabó Krisztinával - nem vesz részt pártpolitikai csatározásokban."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.