„I don't know was what is izé” – végre kiderült, hány rendőr kell egy járdarepedés megvédéséhez

káosz
2016 november 13., 15:27
comments 382

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt megosztott egy videót a múlt heti, pécsi akciójukról, aminek az lett a vége, hogy Kovács Gergelyt bevitték a rendőrök, mert lefestették a járda repedéseit.

link Forrás
Először csak a városüzemeltetéssel megbízott cég egyik embere szekálta őket, amiért nem kértek külön engedélyt a repedések kifestéséhez. Majd befutottak a rendőrök is, akiknek először az okozott gondot, hogy leállítsanak egy srácot, aki láthatóan nem beszélt magyarul. A nyomaték kedvéért az egyikük a gumibotját is meglengette.

Majd pedig megkezdődött a vita arról, hogy van-e különbség egy fal összefirkálása és a járdarepedések kifestés között. Az aktivisták hiába mondták, hogy a többi akciójuknák a rendőrök nem csináltak semmit, a pécsi hatóság szerint ez ugyanaz, mint a graffitizés, ezért végül bevitték Kovácsot.

Azóta a városüzemeltető a festéket is lekapartatta, így a helyiek végre újra zavartalanul nézegethetik a kedvenc repedéseiket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.