A Car4You is elesett

közlekedés
2016 november 15., 06:34

Szünetelteti sofőrös bérautó-szolgáltatását az egyik személyszállító cég, a Car4You, amit a piacon az Uber egyik szellemi utódjának tekintettek. A cégnek az a kombinált szolgáltatása nem érhető el, ami „gyakorlatilag taxis szolgáltatásnak minősül”, mivel az appal a fővárosi taxirendeletben megállapított fix tarifánál olcsóbban, sofőrrel együtt lehetett autót bérelni.

A cég Facebook-oldala szerint a két szolgáltatás, az autóbérlés és a sofőrszolgáltatás külön-külön továbbra is elérhető.

link Forrás

Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke szerint a szolgáltatás leállása azt sejteti, hogy a cég működése nem felelt meg a taxistevékenységre vonatkozó szabályozásnak. Szerinte sok cég próbálja meg kijátszani a törvényi szabályozást, ideig-óráig tudnak is működni, de amikor a tevékenységük átlép egy nagyságrendet, és a hatóságok számára nyilvánvaló lesz a működésük jellege, akkor megbüntetik őket – írja a Magyar Idők.

Szerencsére a hiénataxik továbbra is zavartalanul működhetnek, és rabolhatják ki a szerencsétlenebb utasokat.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.