A hangfelvétel szerint tényleg az idős lakót vén kurvázta le a szolnoki polgármester

POLITIKA
2016 november 17., 16:01
comments 122

Az MSZP nyilvánosságra hozta a szolnoki önkormányzat október végi közgyűlésének teljes hanganyagát, amin hallani lehet, ahogy Szalay Ferenc polgármester vén kurvákat emleget az egyik lakó felszólalása után.

link Forrás

Miután kirobbant a botrány, Szalay azzal védekezett, hogy nem a közgyűlésen felszólaló Rimaszombati Imrénére mondta, hogy „ennyi vén kurvát”, még ha a mondat közvetlenül az idős nő felszólalása után hangzott is el.

photo_camera Szalay Ferenc - Fotó: Szalay Ferenc/Facebook

A polgármester azzal próbálta tagadni, hogy lekurvázta az egyik tiltakozó lakót, hogy a kiszólást „a nap folyamán az egyik kollégám által elmondott információ váltotta ki, mely szerint egyesek újra olyan pletykákat terjesztenek rólam a városban, melyek hosszú időn keresztül rendkívüli módon megviselték a családomat, s különösen a feleségemet. A hazug vádak felzaklattak, feldühítettek, aminek a nap során magánbeszélgetésben többször is hangot adtam, néha talán nem oda illő módon”.

Csakhogy a most kikerült felvételen semmiféle pletykát nem lehet hallani. Az elhíresült mondat pedig akkor hangzik el, amikor az alpolgármester arra panaszkodik Szalaynak, hogy a Pallasz Athéné Egyetem dékánjának végig kellett ülnie az idős nő felszólalását.

58:04-től ezt lehet hallani:

  • Szalay Ferenc: Köszönöm szépen, a hölgyeknek is köszönöm szépen a jelenlétüket! Következő napirendi pontunk a kilencedik, a Pallasz Athéné Egyetem és városunk együttműködéséről szól. Dr. Lakatos Vilmos dékán urat köszöntöm.
  • Szabó István alpolgármester: Szegény Vilmos végigülte, köszönd meg majd neki a türelmét!
  • Szalay Ferenc: Ennyi hülye vén kurvát együtt!
link Forrás

Aztán ahogy kimondja, egyből elhalkul a felvétel, a polgármester valószínűleg ekkor vette észre, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja. A közgyűlésről készül felvételből ezt a részt aztán kivágták. Mikor a botrány miatt lemondásra szólították fel a polgármestert, visszautasította a szocialisták vádjait, majd felszólította őket, hogy úgy ne sározzák be egy idősbarát önkormányzat díjjal kitüntetett közgyűlés munkáját. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.