Kozma Dominik is csatlakozott az úszóforradalomhoz

sport
2016 november 17., 16:23
comments 105

  Az MTK európa-bajnoki bronzérmes úszója is csatlakozott Hosszú Katinkáék Gyárfás-ellenes tiltakozásához.

Kozma Dominik a Nemzeti Sporthoz eljuttatott közleményében azt írta, „elérkezettnek látom az időt, hogy kiemelten eredményes válogatott társaimmal egyetértésben kiálljak az ügyért, amely a teljes magyar úszósport jövőjét érintő reformokat hivatott szorgalmazni”. Kozma Dominik - Fotó: AFP/Isza Ferenc

Szerinte az elmúlt években sajnálatos módon a Magyar Úszószövetség részéről a demokratikusnak semmiképp sem nevezhető, objektivitást gyakran mellőző eljárások, döntések születtek, amelyek megnehezítették a versenyzők és edzőik munkáját, amivel kockáztatták felkészülésük nyugodtságát és eredményességét az aktuális világversenyekre.

Remélem, példátlan összefogásunk eléri célját, hogy a szövetséggel együttműködve megtaláljuk a megoldáshoz vezető utat, amely valós békét, az eddigieknél professzionálisabb és még sikeresebb magyar úszósportot adhat a világnak” – zárta a közleményt a válogatott úszó.

Korábban Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Bernek Péter, Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn állt be Hosszú Katinka mögé, aki lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség elnökét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.