Gyárfásék szerint a "a feltüzelt versenyzők tévúton járnak, követeléseik megalapozatlanok"

sport
2016 november 21., 15:43

Közleményt fogadott el Magyar Úszó Szövetség elnöksége, majd juttatott el az MTI-hez amiben azt írják, hogy

"a feltüzelt versenyzők tévúton járnak, követeléseik megalapozatlanok".

Gyárfás Tamásék szerint egy-egy negatív történés ellenére a magyar úszósport sikeres.

"Egyetlen nemzeti úszószövetség sem rendezett, rendezhet annyi nemzetközi versenyt - világbajnokságot, Európa-bajnokságokat -, mint a magyar, amelynek kapcsán előbb a margitszigeti létesítmény bővült, hamarosan pedig megnyitják a Dagály-úszókomplexumot. Ezen túlmenően elindult és hatékony a nagyszabású, nyolc régióban zajló Jövő Bajnokai program. A válogatottak a világ különböző pontjain idilli körülmények között készülhetnek, összességében sikert sikerre halmoznak,"

írja közleményében a MÚSZ, aminek elnöksége szerint a szervezet gazdálkodása tökéletesen átlátható. A beszámoló szerint 81 egyesület idén 600 millió forintot kapott négy program keretében, továbbá 133 millió forint értékben hozzájutottak uszodai felszerelésekhez és a felkészüléshez fontos eszközökhöz. A hazai és nemzetközi edzőtáborokban, versenyeken 137 úszó vett részt 20156-ban, erre közel 394 millió forintot fordított a MÚSZ.

MTI Fotó: Földi Imre
photo_camera MTI Fotó: Földi Imre

Az elnökség közleménye kitért arra is, hogy sem Hosszú Katinkával, sem edző férjével, Shane Tusuppal egy éve nem értenek szót:

"Hosszú Katinka eredményei - mint ahogy ezt többször hangsúlyoztuk - lenyűgözőek, ám az a magatartás, amelyet az edző-férj tanúsít itthon és külföldön, elfogadhatatlan. Hosszú Katinka és edzője mellett szól a siker és az azzal járó közös örömök, viszont ellenük, hogy azzal nem szabadna visszaélni."

A MÚSZ vezetőse azt szeretné elérni, hogy

"legalább a vb-ig csituljanak el a fegyverek, de azt is jelezze, ha ezzel szemben azonnali változtatásokat tart szükségesnek. Mint ahogy a sportolóktól, a klubok képviselőtől, az elnökség tagjaitól is bármilyen építő javaslatot készséggel fogadunk."

A Gyárfás Tamás vezette elnökséggel Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Bernek Péter, Kozma Dominik, Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn, Financsek Gábor úszók, illetve Czakó Csaba és Shane Tusup edzők állnak szemben, akik hétvégi egyeztetésüket követően közös nyilatkozatot adtak ki. Céljuk, hogy

egy korszerű, demokratikus és szakmai alapokon nyugvó rendszer képviselje az úszókat, amit nem a félelem vezérel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.