New Yorkban letartóztattak egy iszlámállamistát

külföld
2016 november 22., 13:36
comments 37

Az amerikai rendőrség letartóztatott egy férfit, aki az Iszlám Államhoz akart csatlakozni, és azt állította egy rendőrségi besúgónak, hogy a terrorszervezet olyan merényletet tervezett New Yorkba, mint amely Nizzában 86 emberrel végzett.

Nizza július 14-én. (MTI/EPA/Olivier Anrigo)
photo_camera Nizza július 14-én. (MTI/EPA/Olivier Anrigo)

A Mohamed Rafik Naji nevű, 37 éves férfi 2014 decemberében kezdett az interneten az ISIS-t támogató üzeneteket közzétenni, és később Törökországba és Jemenbe is elutazott, hogy csatlakozhasson a terroristákhoz.

Najit végül az buktatta le, hogy nyíltan beszélt terveiről egy ismerősének, aki titokban az FBI besúgójaként működött. Többek közt azt is elmondta neki, hogy az ISIS egy kukásautó segítségével olyan merényletet tervez a New York-i Times Square-re, mint amilyet Nizzában sikerült végrehajtaniuk.

Naji azt állította, a terrorszervezet már meg is kezdte az előkészületeket a merénylethez, a Times Square-t például fel is mérték. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.