"A Honfoglalás Egyesület kéri a versenyzőket, hogy ússzanak, ne politizáljanak, a sportvezetés pedig ne ússzon az árral!"

POLITIKA
2016 november 23., 08:07
comments 282

Káoszból a kiút, a HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET ismét a józanságra figyelmeztet az MTI-hez eljuttatott közleményében, amit szokásunkhoz híven változtatás nélkül közlünk:

"Hosszú Katinka a csalódást okozó londoni olimpia után amerikai edzőjét vádolta rossz szereplése miatt, a riói olimpia előtt látványosan széttépte a neki felkínált szerződést, most pedig az úszók heccelésével veszélyezteti az úszó VB sikerét. A magyar gazdaság szárnyal, a politikai vezetés jól kezeli a migráns-kérdést, példát mutatunk, dicsérnek bennünket, reánk figyel Európa, a világ. Veszélyes precedens, ha a sportoló irányító szerepet követel magának! A Fradi focisták a játékvezető-küldést kritizálják (Kassay-ügy). Hova vezethet mindez?   Turáni átok? A magyarok megint jól összevesztek! A kívülről irányított politika behatolt a sportba: egymás ellen fordította azokat, akiknek egyetértésben kellene működniük. A Honfoglalás Egyesület kéri a versenyzőket, hogy ússzanak, ne politizáljanak, a sportvezetés pedig ne ússzon az árral! Határozott intézkedésekkel tegyenek rendet, utasítsák el a sport alapjait, tisztaságát veszélyeztető kezdeményezéseket, ne engedjék, hogy pénz, az üzlet határozza meg ifjúságunk szemléletét. Aranyérmeink még lehetnek (lesznek is), az erkölcsi vereség hosszútávon okoz károkat. Nem akarjuk, hogy Amerika (Shane Tusup) beavatkozzon sportügyeinkbe, nem akarunk amerikai stílusú, visszataszító választási kampányhoz hasonló állapotokat a sportban meghonosítani. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.