Megöltek egy nőt a francia szerzetesek montferrier-i idősotthonában

külföld
2016 november 25., 08:25
comments 16
Francia csendőrök az afrikai misszionáriusok montferrier-i idősek otthonának közelében őrködnek a csütörtöki támadás után. Az éjjel egy maszkos fegyveres halálra késelt egy nőt, aki gyaníthatóan az otthon egyik lakója volt. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
photo_camera Francia csendőrök az afrikai misszionáriusok montferrier-i idősek otthonának közelében őrködnek a csütörtöki támadás után. Az éjjel egy maszkos fegyveres halálra késelt egy nőt, aki gyaníthatóan az otthon egyik lakója volt. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT

Csütörtök este egy maszkos fegyveres hatolt be az afrikai misszionárius szerzetesek Montferrier-sur-Lez-i idősek otthonába, ahol végzett egy nővel, majd elmenekült.

A rendőrség hajszát indított az elkövető után.

Tájékoztatásuk szerint "jelen állás szerint csak egy áldozat van", és nincs a bűncselekmény okára utaló bizonyíték. Vagyis még nem tudják, hogy miért gyilkolt a támadó, és egyáltalán miért támadt az idősek otthonára.

Christophe Barret nyomozó ügyész tájékoztatása szerint a rendőrséget az idősek otthona egyik munkatársa hívta azzal, hogy megtámadták. A kiérkező rendőrök az épület előtt találták rá egy megkötözött, betömött szájú nőre, akinek három szúrt sebe volt. Úgy sejtik, hogy az áldozat az otthon egyik lakója lehetett.

A rendőröket riasztó dolgozó nem szenvedett komolyabb sérüléseket, de nagyon felkavarták a történtek. Más nem szenvedett sérüléseket a támadásban.

Az idősek otthonában "nagyon öreg" emberek élnek, átlagéletkoruk 75 év, de vannak köztük 90 évesnél idősebbek is, mondta el Alain Berthet montferrier-i tanácsnok. Sok bentlakónak még a járáshoz is segítség kell, mondta. Az otthonban kábé hatvanan élnek, köztük sok apáca, szerzetes és egykori misszionárius is. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.