Az úszószövetség megindokolta, miért választotta a 'Vizes Fütyi' nevet az új kabalának

sport
2016 november 28., 16:23

A Magyar Úszó Szövetség a mai napon köznevetség tárgyává vált, mert sikerült

VIZES FÜTYINEK

elneveznie a 2017-es budapesti úszó világbajnokság egyik kabaláját. Water Willy és Water Lilly lesznek a megboldogult Bol-dog helyett az új plüssfigurák.

photo_camera Water Willy (balra) és Water Lilly (jobbra)

Ahogy a HVG kiderítette, a két úszódresszes vízililiomot eredetileg Lalának és Lilinek nevezte el tervezőjük, Tatai Tibor, mert ez illik is hozzájuk és könnyen meg is lehet jegyezni. De a megrendelő, vagyis a MÚSZ házon belül jobb megoldást talált, a nemzetköziség jegyében átnevezték őket Willyre és Lillyre. A tervező ezt indokolatlannak tartja.

Elsőként az Index szúrta ki, hogy a név nem csak feleslegesen lett angolra fordítva, hanem vicces dolgot is jelent.

A MÚSZ Nemzeti Sportban jelentetett meg sértődött közleményt, amiből kiderül, igenis nagyon jó lesz ez a név, marad.

„ha a Walt Disney által forgalmazott világhírű Charlie és csokigyár című filmben a csokigyárost hívhatták Willy Wonkának, továbbá a Magyarországon is óriási sikert aratott spanyol rajzfilmsorozat, a 80 nap alatt a Föld körül Willy Fogg-gal című alkotás főhőse viselhette ezt a nevet, úgy a budapesti világbajnokság vízililomot formázó kabalafigurájának is megfelel a Water Willy név”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.