Amszterdamban betilthatják a kőművesfüttyöt

külföld
2016 november 29., 20:50
comments 398

Amszterdam polgármestere is támogatja azt a kereszténydemokrata és jobbközép képviselők által benyújtott javaslatot, ami a holland városban büntethetővé tenné a nők vegzálását akkor is, ha az agresszor nem ér hozzájuk. Büntetés járna a füttyögésért, sziszegésért vagy trágár gesztusokért is. Az előterjesztés része a büntetésen kívül egy, a témában indítandó iskolai oktatási program is.

Az önkormányzat közleménye szerint Amszterdam nem tolerálja a megfélemlítés semmilyen formáját.

A városháza nem véletlenül aktív a kérdésben: 2016-ban ezerfős mintán közvélemény-kutatást készítettek, ami sokkoló eredményt hozott. Az 1000 megkérdezett nő 59 százaléka élt már át szexuális zaklatást, ideértve a fogdosást, füttyögést vagy szexuális tartalmú kérdezgetést. A 15 és 34 éves kor közötti nők esetében az arány 84 százalék. A bizonyítás nehézségei miatt a városháza anonim megfigyelőket tervez alkalmazni, akik megállítanák és jelenetnék a zaklatásokat.

(via Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.