Lezuhant egy brazil focicsapat repülőgépe

külföld
2016 november 29., 06:28
comments 20

72 utassal és 9 fős személyzettel a fedélzetén lezuhant egy Brazíliából Kolumbiába tartó chartergép. A gépen a brazil Chapecoense focicsapat és kísérőik utaztak, a csapat a Copa Sudamericana döntőjében játszott volna Medellinben az Atletico Nacional ellen, szerdán.

A kolumbiai El Tiempo napilap értesülései szerint a gépen a Chapecoense 22 játékosa utazott. Egy 23. játékos is velük utazott volna, de a hírek szerint ő végül nem szállt gépre.

link Forrás

A gép, egy British Aerospace 146-os helyi idő szerint délután 3:35-kor indult Sao Paolóból, ahonnan előbb a bolíviai Santa Cruz de la Sierrába repült, majd onnan indult tovább este tízkor Medellinbe. A medellini José Maria Córdova nemzetközi reptér közleménye szerint a gép la Ceja és La Unión térségében repült, amikor vészjelzést adott le elektromos meghibásodás miatt.

Tájékoztatásuk szerint legalább hat túlélőja van a balesetnek.

"Ez egy nagyarányú tragédia" - mondta Guiterrez a légikatasztrófa helyszíne felé tartva. A gép a jelentések szerint a város külterületén, hegyek közt csapódott a földbe helyi idő szerint éjfél körül. A tragédia helyszínére már elindultak a mentőalakulatok.

Egyelőre még az sem világos, hogy mi okozta a tragédiát, bár a jelentések szerint elég rossz idő volt a környéken.

A Chapecoense nem nagy múltú csapat, 1973-ban alapították, és csak 2014-ben jutott fel a brazil bajnokság első osztályába, ahol a Palmeiras elleni hétvégi, idegenbeli veresége után a 9. helyen állt. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.