Álláshirdetést adott fel a 89 éves brit férfi, mert félt, hogy meghal az unalomtól

külföld
2016 november 30., 22:14
comments 115

Joe Bartley Paigntonban él, háborús veterán. A héten pedig egész Nagy-Britannia megismerte, miután nagyon híressé váltak álláshirdetései.

Bartley azért keresett állást, mert felesége két éve meghalt, nem nagyon tudta mivel kitölteni a napjait és félt, hogy egyszerűen belehal az unalomba. A hirdetés szövege szerint Paington környékén keres heti 20+ órás munkát. Vállalna takarítást, könnyebb kertészkedést, barkácsolást és hasonlóakat. Hirdetésében megemlítette azt is, hogy egykor a légierőnél szolgált.

link Forrás

A férfi maga is meglepődött, mekkora sztori lett a hirdetéséből. Amikor feladta a helyi lapban, úgy állt hozzá, hogy csak egy idős fickó munkát keres, mi ebben a különleges. De most már látja, hogy szinte híresség lett. Igaz, ez sem aggasztja különösebben.

Bartley beszélt arról is, hogy borzasztóan hiányzik életéből a felesége, nincs kivel beszélgessen. Ráadásul a nő halála óta el is költözött egy bérház lakásába, oda hazamenni olyan, mintha magánzárkába menne.

Szeret olvasni, tévét is néz néha, de sok szemét megy manapság szerinte ott.

A férfi húsz órás munkában bízik, hogy ki tudja fizetni a lakbérét. Jelenleg is kap lakhatási támogatást, ami nagy segítség, de szeretne a saját lábán állni.

Amióta elterjedt az interneten a féri hirdetése, özönlenek az ajánlatok, szóval várhatóan Bartley hamarosan talál magának egy megfelelő munkahelyet. (Guardian/Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.