Egy csapásra leváltották a Mediaworks megyei lapjainak vezetőit

Média
2016 december 01., 10:17
comments 95

"A Mediaworks folytatja a kiadó strukturális átalakítását"

- írja a Mészáros Lőrinc cégbirodalmának vonzáskörzetébe került kiadóvállalat közleménye, ami eleinte csak belső körökben terjedt, de helyi újságírók megerősítették a 444-nek, később viszont a kiadó eljuttatta azt az MTI-nek és a sajtónak is.

Ez magyarul azt jelenti, hogy elküldték a megyei lapok eddigi főszerkesztő-kiadóvezetőit.

photo_camera A megyei kiadványok online címlapjai egy héttel ezelőtt, Orbán Viktor Világgazdaság-interjújának másnapján. Fotó: 444

Az összevont pozíciók megszűnnek, a továbbiakban - december 1-től - csak főszerkesztők dolgozhatnak majd az összes megyei lapnál, akiket most nevezett ki Liszkay Gábor vezérigazgató. A főszerkesztők munkáját irodavezetők segítik.

A változások a Mediaworks régóta tulajdonolt termékeit érintik, a most ősszel bekebelezett Pannon Lapok Társaságával megszerzett megyei lapokat - Dunaújvárosi Hírlap, Fejér Megyei Hírlap, Napló, Vas népe, Zalai Hírlap - nem.

Felmentették a munka alól Póré Lászlót, aki eddig a Mediaworks Regionális Üzletág igazgatója, és az Új Dunántúli Napló és a Tolnai Népújság főszerkesztő-kiadóvezetője volt. Ő fogta össze a kiadón belül a megyei termékeket.

Elköszöntek Ficsór Jánostól a kiadó Somogy Megyei Irodájának főszerkesztő-kiadóvezetőjétől is. Ficsór 23 éve, 1993 óta vezette a Somogyi Hírlapot kiadó vállalatot.

Távozott Nánási János, a Békés Megyei Hírlap napilapot kiadó Népújság Kft. főszerkesztő-kiadóvezetője, Nimmefroh Ferenc, az Új Dunántúli Napló felelős szerkesztője, Czene Attila, a Somogyi Hírlap felelős szerkesztője és Porcsin Zsolt, a Hajdú-bihari Napló című megyei napilap egykori főszerkesztője, a Heves Megyei Hírlap felelős szerkesztője. A főszerkesztő-kiadóvezetők több megyei termékért is feleltek, ezzel pedig az összes, évek óta Mediaworks tulajdonban álló megyei lap élén új vezetés áll fel.

A 24 óránál Takács Zoltán, a Somogyi Hírlapnál Lengyel János, az Új Dunántúli Naplónál Fülöp Zoltán, a Tolnai Népújságnál Finta Viktor, a Petőfi Népénél Ökrös Csaba, a Békés Megyei Hírlapnál Pocsaji Richárd,   az Új Néplap élén Király Ernő, a Heves Megyei Hírlapnál Kühne Gábor veszi át a munkát.

Október elején a Mészáros Lőrinc környezetéhez tartozó Opimus Press megvásárolta a Népszabadságot korábban bezáró Mediaworks kiadóvállalatot. Azóta jelentős változások álltak be a vállalatnál, amit Liszkay Gábor, a Simicska-médiabirodalom egykori alapítója és irányítója, a kormányközeli Magyar Idők legutóbbi főszerkesztője igazgat.

Érezhető volt, hogy rövidúton új minőségben zajlik majd a megyei kiadványok szerkesztése. Egy hete nagy karriert futott az a kép, amin látszik, hogy a vállalathoz sorolt kiadványok haptákba vágva, egy az egyben ugyanazzal a szövegezéssel szemlézték Orbán Viktor interjúját a szintén körön belülre került Világgazdaságban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.