Évi egymillió font bónuszt ígért a Liverpool Balotellinek, ha kibírja köpködés és balhé nélkül

sport
2016 december 04., 20:14
comments 73

Az olasz csatárnak egész eddigi pályafutása alatt sok gondot okozott, hogy visszafogja magát, állandóan egymást érték a balhéi. Nem véletlen, hogy sokan tartják ugyan még mindig óriási tehetségnek, de nyáron ingyen igazolt Nizzába.

Most a brit sajtóba kiszivárgott az is, hogy hogyan próbálta fegyelmezni Balotellit egykori munkaadója, a Liverpool, ahova 2014-ben igazolt. A nagyon erős fizetés mellé (85 ezer font hetente) ugyanis a vörösök egy különleges záradékot is beletettek a szerződésébe. Amiben gyakorlatilag azt kötötték ki, ami a világ összes többi játékosánál annyira említésre méltó se lenne, hogy fel se merülne, külön kitérjenek erre.

AFP PHOTO / Ian MacNicol
photo_camera AFP PHOTO / Ian MacNicol

A Sunday Times információi szerint összesen egymillió fontot ígértek Balotellinek, ha viselkedik a pályán: ha egy szezonban kibírja, hogy ne állítsák ki háromszor vagy többször erőszakos viselkedésért, ellenfél vagy bárki más leköpéséért, erőszakos nyelvhasználatért vagy gesztusokért, akkor szezon végén jár a pénz.

Az azonban nem világos, hogy végül Balotellinek járt-e pénz: a Liverpoolban alig játszott, sok időt Milánóban töltött kölcsönben és a hasonló záradékoknak általában feltétele, hogy bizonyos számú meccset le kell hozzá játszani az adott szezonban. (Goal.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.