Fegyverrel ment a washingtoni pizzériába egy férfi, mert elhitte, hogy Hillary Clinton emberei ott erőszakolnak és áldoznak fel gyerekeket

külföld
2016 december 05., 05:47
comments 344

Fegyveres férfit tartóztattak le Washingtonban a Comet Ping Pong nevű pizzériában. Néhány lövés is eldördült, se senki nem sérült meg. A letartóztatott férfi, a 28 éves Edgar Maddison Welch azt mondta a rendőröknek, hogy azért ment az étterembe, hogy maga nyomozza ki, mi az igazság a Pizzagate-botrányként elhíresült ügyben.

A Pizzagate-botrány onnan indult, hogy a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott demokrata párti ímélváltások között volt több olyan levél, amiben összeesküvéselmélet-hívők szerint

magas rangú demokrata politikusok pedofil kódnyelven írnak.

Elsősorban John Podestánál (Bill Clinton kabinetfőnöke, Obama tanácsadója és Hillary Clinton kampányának vezetője), a Demokrata Párt egyik kulcsfigurájánál merült fel ez, aki állítólag több íméljében is úgy beszél a pizzáról, mintha nem pizzát értene alatta. Hamar elkezdett terjedni, hogy a pedofilok közötti tolvajnyelvben a pizza fiatal lányokat jelent, akiket megrontanak a felnőttek.

Később kiderült, hogy John Podesta ismerőse a washingtoni Comet Ping Pong nevű pizzázó vezetőjének, még közös képük is van.

Innentől már mindenkinek összeállt a kép:

Clinton emberei a Comet Ping Pongban erőszakolnak és áldoznak fel sátánista rituálé keretében gyerekeket.

Az ezzel kapcsolatos hírek hamar terjedni kezdtek a Facebookon, Twitteren, mindenféle blogon, aztán elkezdték átvenni őket a Trump-párti, Clinton-ellenes kamuhíreket terjesztő oldalak, amiknek Donald Trump nem keveset köszönhet a választási győzelmében.

Az álhírek miatt a pizzéria dolgozói és tulajdonosai rengeteg életveszélyes fenyegetést kaptak, állításuk szerint folyamatosan zaklatják őket, mióta elkezdődött a hiszti.

A 28 éves Edgar Maddison Welch megbabonázva érezte magát a sztoritól, de nem tudta eldönteni, igaz-e vagy nem, ezért fegyvert fogott, és elment nyomozni a pizzériába. Ennek lett letartóztatás a vége. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.