Andy Vajna és két pornóadó miatt rakja ki a csomagból a Hír TV-t egy vidéki szolgáltató

Média
2016 december 06., 20:57
comments 154

Kirakja a Hír TV-t a műsorcsomagjából a szigethalmi PR-Telecom Zrt., ezzel január 1-től 70 ezer háztartásból tűnhet el hirtelen Simicska Lajos televíziója. Erről a televíziós társaság maga számolt be honlapján.

"Erre tekintettel az érintett Nézőink jogosultak a kábeltelevíziós előfizetői szerződésük felmondására" - írják, mellékelve az adott vételkörzetében elérhető más műholdas szolgáltatók listáját.

Simicska itt épp saját lapja, a Magyar Nemzet címlapján 2014. november 27-én
photo_camera Simicska itt épp saját lapja, a Magyar Nemzet címlapján. Foto: 444

Szerintük a lépés teljességgel jogellenes, mert a többek közt Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Vas megyében is működő szolgáltatóval egészen 2017 végéig él a Hír TV szerződése.

A tévéhez tartozó napilap, a Magyar Nemzet honlapja részletesebb indoklást is közöl. Azt írják, múlt héten juttatta el a cég a közleményét az ügyfeleknek a várható változtatásról. A magyarázat szerint az RTL Klub és a TV2 műsordíjának emelésével nem tudják finanszírozni a sugárzásukat, de ez a Simicska-média szerint nem látszik bizonyítottnak.

A Hír TV-t hat másik tematikus csatornával együtt teszik ki a helyéről, miközben 14 másik kerül be a csomagba - köztük az Andy Vajna által menedzselt TV2-csoport 6 csatornája, és két pornóadó, az Eroxxx és a Brazzers TV is.

A vita minden bizonnyal a bíróságon folytatódik majd, de van még érdekes szála a sztorinak. A Nemzet honlapja azt is írja, hogy a szolgáltató többségi tulaja egy olyan máltai cég, amelynek tavaly még ugyanaz volt a birtokosa, mint annak a luxusjachtnak, amin idén nyáron Mészáros Lőrinc nyaralt.

Mészáros épp a napokban szállt be a jobboldali tévébizniszbe, és szerezte meg az Echo TV-t. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.