Szemétben fog úszni Budapest?

Budapest
2016 december 07., 12:07
comments 171

Mivel nem tudnak megegyezni a szakszervezet vezetői és a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat vezetői a jövő évi béremeléséről, a dolgozók megkezdték egy sztrájk előkészítését, írja az index.hu. Király András, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondta, hogy már jogi útra terelték az ügyet,

most a bíróság döntésére várnak a munkabeszüntetés jogszerűségéről és a sztrájk alatti elégséges szolgáltatás megállapításáról.

Az FKF gyűjti és kezeli a budapesti szemetet, de pl. a hókotrást is a cég végzi. Egy sztrájk komoly problémákat eredményezhet a fővárosban.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozói takarítanak a szilveszteri ünneplés után a belvárosi Vörösmarty téren 2014. január 1-jén.
photo_camera Fotó: Czimbal Gyula/MTI

Az index úgy tudja, hogy a cég 4 százalékos béremelést ajánlott, de a dolgozók 10 százalékot szeretnének. Király András elmondta, hogy a jövő héten találkoznak Tarlós Istvánnal, a szakszervezeti vezető reméli, hogy megtudnak egyezni a főpolgármesterrel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.