Magyar Nemzet: Januárban leválthatják Tállai Andrást

POLITIKA
2016 december 10., 07:31
comments 318

A lap meg nem nevezett, de az adóhatóság belső ügyeit jól rálátó forrásai szerint januárban leváltják Tállai Andrást a NAV éléről. A magasabb körökben járatos NAV-dolgozókra rátátó források pedig egyenesen azt állították a Magyar Nemzetnek, hogy hetek óta nyílt titokként beszélnek a szervezeten belül a politikus leváltásáról.

link Forrás

A lap szerint az lehet a gond, hogy Tállairól csak Orbán Viktor gondolta úgy, hogy a legjobb választás a NAV élére, de közben az NGM-et vezető Varga Mihálynak sok konfliktusa van vele.

Előfordult, hogy egy konferencián a miniszter nem tudott Tállai új adójavaslatairól, Tállait pedig az lepte meg, hogy Varga jövő áprilistól beindítja az online számlázást. Abban is vita volt köztük, hogy tulajdonképpen mennyivel kellene csökkenteni a NAV látszámát. Ugyanakkor az új életpályamodell ellenére tömegesen távoznak a dolgozók hivatalból, mert nem bírják a terhelést és a bizonytalanságot.

Tállai András egy Orbánt és Puskást ábrázoló képpel lepi meg Orbán Viktort.
photo_camera Tállai András egy Orbánt és Puskást ábrázoló képpel lepi meg Orbán Viktort.

Úgy tűnik, a kormánynál betelt a pohár: információnk szerint Tállai András januárban távozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) éléről. Az adóhatóság belső ügyeit jól ismerő forrásaink tényként kezelik, hogy megválnak a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős államtitkári posztját is betöltő Tállaitól. Magasabb körökben járatos NAV-dolgozóktól úgy tudjuk, hetek óta nyílt titokként beszélnek a szervezeten belül a politikus eltávolításáról. Azt nem lehet tudni, kinek lett elege az államtitkár viselt dolgaiból, de az szintén nyílt titok, hogy Tállait még Orbán Viktor kormányfő, s nem Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ültette e pozícióba. Úgy értesültünk, azóta több konfliktusa is volt a tárcavezetőnek és a mezőkövesdi labdarúgócsapat elnökének.

Bármi is lesz januártól, azt nem szabad elfelejteni, hogy Tállai csapata szinte szárnyal az NB-ben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.