Mérges gázt vetettek be Palmüránál?

háború
2016 december 12., 20:57
comments 127

Helyi beszámolók szerint mérges gázzal is támadták Palmürát hétfőn a szír elnök csapatai és az orosz légierő. Olyan holttestekről beszéltek a környéken élők, amelyeken nem voltak külsérelmi nyomok.

A szír hadsereg és az oroszok korábban mindig tagadták, hogy mérges gázokat használnának, azonban számos beszámoló szerint érték ilyen támadások a szunnita ellenállókat Aleppóban és Idlib tartományban is.

Palmürát orosz segítséggel a szír kormány márciusban foglalta vissza az Iszlám Államtól, ám most hétvégén az Iszlám Állam katonái visszaszerezték az ókori emlékeiről ismert települést.

Ebből vasárnap nagy diplomáciai vita is lett, mert az amerikai kormány azzal vádolta az oroszokat, hogy annyira elfoglalja őket Aleppó ostroma, hogy az igazi terroristákra már nem is figyelnek, míg az orosz külügyminiszter azzal vágott vissza, hogy az USA küldte Palmürára a terrorsitákat, hogy ezzel is segítsék Aleppó védőit.

Most mindenesetre újra bombázzák Palmürát is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.