Egy emodzsin veszett össze a Twitter és Trump

Tbg
külföld
2016 december 14., 21:59
comments 27

A Twitter vezetőjét, Jack Dorsey-t nem hívták meg az amerikai tech óriások és a leendő nagy New York-i találkozójára, a Politico meg is írta, mi ennek az oka.

Mint arról beszámoltunk, a Szilícium-völgy nagyobb cégei, bár korábban Trump ellen kampányoltak, most már tárgyalóasztalhoz ülnek a leendő elnökkel.

A Twitter viszont egyike azon cégeknek, amely nem képviselteti magát a szerdai találkozón, és ennek feltehetően az az oka, hogy eléggé összveszett a Trump-stáb Dorsey-val egy emotikonon.

A kampányért ötmillió dollárt fizettek volna a cégnek, cserébe mentek volna a hirdetéseik, és – ezt is árulja a Twitter – saját emodzsikat is kaptak volna.

A stáb még azt találta ki, hogy a #CrookedHillary hashtag beírása után automatikusan megjelenjen két, pénz ellopását szimbolizáló emodzsi az üzenet végén:

Ezeket a terveket azonban sokadik próbálkozásra, átrajzolás után sem engedte át az ügybe személyesen belefolyó vezérigazgató, Dorsey. És mint az ügyről részletesen beszámoló Gary Coby írja, nem is nagyon tudták megmagyarázni miért.

Coby szerint ezekkel az emodzsikkal akarták erősíteni azt a Clinton-képet a választók előtt, hogy Hillary gyanús módon a politikából gazdagodott meg, ám a Twitter részéről azzal dobták vissza a kreatívot, hogy „ártatlanul gyanúsítanak meg valakit lopással”, ami azért egy politikai kampányban eléggé szokott dolog, a Clinton-kampány sem volt mentes a csúsztatásoktól.

A Trump stáb mindezt egész egyszerűen úgy élte meg, hogy a baloldali Dorsey személyesen járt közben a véleményszabadság csorbításában, így végül kihagyták az egyeztetésekből. (Politico)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.