A külügyminisztérium nem tud róla, hogy magyart is letartóztattak volna Tunéziában

külföld
2016 december 18., 12:42
comments 59

Viszonylag zavarosak a hírek arról a csütörtöki tunéziai merényletről, amiben ismeretlenek agyonlőtték Mohamed al-Zavahrit, a Hamász bombaszakértőjét. A Jediót Ahronót a marokkói Mozaik rádióra hivatkozva azt közölte, hogy Zavahrit egy magát magyar újságírónak kiadó nő csalhatta kelepcébe. A rádióadó közlése szerint a nő még a merénylet előtt, szerdán elhagyta az országot. Más források szerint ugyanakkor a tunéziai hatóságok több "európai" állampolgárt is letartóztattak a gyilkossággal összefüggésben.

Megkerestem a Külügyminisztériumot, hogy van-e tudomásuk magyar állampolgár letartóztatásáról.

„Tunéziai nagykövetségünknek magyar állampolgár őrizetbe vételéről nincs tudomása, ilyen értesítést a helyi hatóságoktól nem kapott” – válaszolták.

Mohamed al-Zavahrit csütörtökön több, az elég ellentmondásos sajtóhírek szerint 3-7 lövéssel végezték ki. Izraeli lapértesülések szerint a tunéziai hatóságok azóta megtalálták az autót, amit a támadók használtak, benne két, hangtompítós pisztollyal. Ugyancsak izraeli értesülések szerint a tunéziai hatóságok 5-8 külföldit, javarészt európait vettek őrizetbe az esettel összefüggésben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.