Mészáros Lőrinc most épp adni szeret: 20 millió forinttal dobta meg a közmédia jótékonysági felhívását

PÉNZ
2016 december 18., 18:37
comments 163
Mészáro Lőrinc
photo_camera Mészáros Lőrinc ad. Fotó: Botos Tamás / 444

Az MTI részletes beszámolóban ismerteti az MTVA, a magyar köszolgálati média jótékonysági felhívásának sikerét.

"A Mészáros és Mészáros Kft. 20 millió forintos felajánlásával mintegy 180 millió forintra nőtt a pénzadományok összege vasárnap 20 óráig"

- számol be már ajánlójában a 80 milliárdos közmédia a 225 milliárdos gázszerelő nagylelkűségéről. A felvezetőbe nem fért be, de a szövegben azért szerepel, hogy 31 millióval a svájci református egyházak segélyszervezete is adakozott.

link Forrás

A 1358-as adományvonalon 250 forintos hívásokkal lehet még bedobni a közösbe, az akció honlapján pedig 70 felajánlott tárgyra lehet licitálni - év végéig olyanokra mint Dzsudzsák Balázs dedikált meze, Gera Zoltán aláírt cipője, Gyurta Dániel dedikált díszdobozos érme.

Vasárnap estig extra finomságokra is rá lehet még ajánlani: dedikált Forma 1-es zászló, Herendi korsóváza, Jean-Paul Belmondo francia filmszínész kabátja, és Terence Hill mellénye is vihető, de itt azért már mélyen pénztárcába kell nyúlni a lelkes adakozóknak - több százezres tételekről van szó.

A közmédia ma kiemelten foglalkozik az akcióval, ami tavalyelőtt az ökumenikus segélyszervezetet 167, tavaly a gyermekmentő szolgálatot 225 millióval támogatta. Idén a közmédia a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatja a bejövő összegekből.

Az M1-en a Mészáros és Mészáros Kft. másik tulajdonosa, Mészáros Lőrinc felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla beszélt a motivációikról is. Azt mondta, hogy férjével református elkötelezettségük miatt adakoztak, illetve azért, mert egyik gyermeke születésekor neki is ott kellett hagynia gyermekét a kórházban, a szeretetszolgálat pedig gyermekkórház támogatását tervezi a felajánlásból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.